Lånekalkulator

Prøv vår lånekalkulator for å lettere finne frem til det beste lånet for deg og din økonomi.

Lånekalkulator

Skriv inn detaljer om lånet ditt.

0 kr 500 000 kr
1 måneder 180 måneder
0 % 250 %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling

Refinansiering kalkulator

Trinn 1: Legg til nåværende lån

Skriv inn detaljer om dine eksisterende lån.

Lån 1
0 kr 500 000 kr
1 måneder 180 måneder
0 % 250 %
Trinn 2: Ditt nye lån

Skriv inn detaljer om det nye lånet ditt.

0 kr 500 000 kr
1 måneder 180 måneder
0 % 250 %

En lånekalkulator hjelper deg med oversikten

Mangler du penger til en ny eller brukt bil, vaskemaskin eller noe helt annet du virkelig trenger? Da kan en av muligheten være å søke om et lån.

Det finnes mange ulike tilbydere på nettet, og forskjellene på de lånetilbudene du mottar kan være like så forskjellige.

Siden det finnes så mange tilbud, så kan det være en god idé å benytte deg av en forbrukslånskalkulator, eller en lånekalkulator for en eventuell annen type lån for å lettere finne frem til et lån som passer best for deg.

Når du benytter deg av en lånekalkulator får du full oversikt over hvor mye lånet koster deg, og kan raskt og enkelt se hvor mange penger du har råd til å låne, og hvilke lånetilbud som passer best for deg.  

En forbrukslånkalkulator er med andre ord et verktøy som kan komme godt med i jakten på full oversikt over månedlige rater, vilkår og effektive renter, og gjør at du lettere kan se om lånet passer inn i budsjettet. 

En refinansieringskalkulator kan hjelpe deg

Det kan være forskjellige grunner til at du bør vurdere refinansiering av lån. Vanligvis er dette fordi det er en mulighet for at du kan oppnå økonomisk gevinst ved å:

  • Få en lavere rente på lånet, og derfor også lavere månedlige utgifter
  • Redusere utestående gjeld
  • Betale mindre i administrasjonsgebyrer
  • Endre lånets løpetid

Hvorvidt en refinansiering av lånet ditt kan være gunstig for økonomien din, avhenger av hvordan din nåværende økonomi ser ut nå og i fremtiden. Dessuten kan rentenivået variere og gå både opp og ned, avhengig av hvordan Norges Bank avgjør renten.

Det er mange forskjellige tilbydere som tilbyr refinansiering, og tilbudene kan ha store variasjoner i forhold til gebyr, løpetid, nominelle og effektive renter.

Hvis du er i tvil om hva de forskjellige begrepene og rentene innebærer, er det en god idé å sette seg inn i hva de betyr før man søker om refinansiering, slik at du kan sammenligne tallene på en riktig måte.

Derfor kan det være en god idé å benytte seg av en lånekalkulator, slik at du kan se hvor mye utgifter du sitter igjen med, og hvor mye du kan spare på en refinansiering.

Husk derfor refinansieringskalkulatoren når du skal se etter det som er best for deg.

Andreas Linde
Skrevet av
LoanScouter > Lånekalkulator

Siste nytt