Anmeldelse av Axo Finans

Axo Finans er en tjeneste som hjelper deg med å finne det billigste tilbudet på forbrukslån, som samtidig har gode vilkår og betingelser. I denne anmeldelsen ser vi nærmere på hvordan de gjør dette, og hvor godt Axo Finans holder det de lover. Vi ser på hva det koster, hva kravene er, i tillegg til en rekke andre aspekter du bør ta til betraktning når du velger et forbrukslån.

9
Kundeservice
10
Behandlingstid
10
Pris
10
Ekstra fordeler
5
Brukeropplevelse
10

Axo Finans

84 har valgt dette de siste 31 dagene
7.9
Anmeldelse
Lånebeløp 10 000 – 800 000 kr
Varighet 12 – 240 måneder
Effektiv rente 8.19 – 26.23 %
 • Søk lån blant 16 banker
 • Gratis og uforpliktende
 • Spar penger med refinansiering
Eksempel: Samlet lånebeløp: 100 000 kr | Nedbetalingstid: 5 år | Nominell rente: 11,90 % | Effektiv rente: 13,71 % | Etableringsgebyr: 0 – 1990 kr | Kostnad: 35 914 | Anslått månedlig kostnad: 2 250 kr | Totalt å betale: 135 914 kr. | Låneperiode: 1 – 20 år | Nominell rente varierer fra minimum 4,90 % til maksimum 23,40 %. | Maximum nominell rente: 23,40 %. (Annonse)

Om Axo Finans

Axo Finans er Norges største finansagent som lar deg innhente tilbud om lån og refinansiering fra 23 forskjellige banker. Selskapet ble stiftet i 2008 og har siden den gang vokst i rekordfart. I dag er de tilstede i en rekke ulike land, men hovedkontoret deres ligger fortsatt i Oslo. I 2022 kjøpte selskapet opp den norske tjenesten Defero for å utvide sin tjeneste til kundene ytterligere.

Gjennom et digitalt søknadsskjema kan du innhente ulike tilbud, sammenligne vilkår og finne det lånet som passer best for din situasjon. Axo Finans har to primære forretningsområder som består av videreformidling av lån og refinansiering. Dette inkluderer et samarbeid med mer enn 20 av de største nordiske bankene for å sikre kundene et godt tilbud. 

Oppsummering av anmeldelsen

Når vi skal vurdere en långiver er det viktig at vi får frem alle sider av dette. Vi har derfor utarbeidet fem kriterier som vi ser grundigere på for å kartlegge hva en tjeneste innebærer, hvilke vilkår du bør kjenne til og ikke minst hvordan de stiller konkurransemessig. Dette har vi sett nærmere på i de kommende avsnittene for å vise hvem dette passer best for. 


Kundeservice

10

Kundeservice er viktig for oss og Axo Finans gjør det lekende lett å komme i kontakt med dem. Her kan du selv velge om du bruker telefon, epost eller den integrerte chatten på nettsiden deres. Du kan også finne nyttige artikler om finansiering og tjenesten publisert på siden deres. 


Pris

10

Ettersom Axo Finans ikke selv tilbyr finansiering vil det være avhengige av hvilken partner du velger lån hos for å avgjøre kostnader og gebyrer. I snitt ligger et lån oppnådd gjennom Axo Finans på 11,9% nominell rente og 13,71% effektiv rente. Dette er et konkurransedyktig utgangspunkt for deg som trenger lån uten sikkerhet. 


Brukeropplevelse

10

Søknadsprosessen hos Axo Finans er utrolig enkel, og du kan gjøre alt det nødvendige med skjemaet på forsiden av siden deres. Her oppgir du det beløpet du ønsker å låne, hvordan det skal benyttes og deretter fyller ut noen detaljer om deg som søker om lån. Opplysningene vil deretter matches med de beste bankene og sendes ut til vurdering hos banken.


Behandlingstid

10

Det tar gjerne et par virkedager før man mottar et tilbud fra Axo Finans. Dette skyldes ikke at de har en treg løsning, men heller at bankene selv må vurdere om du egner deg for et lån eller ikke. Dette er helt i stil med øvrige aktører i markedet og derfor helt akseptabelt. 


Ekstra fordeler

5

Utover det at du kan søke om lån hos opptil 23 ulike banker med én søknad, så er det ingen øvrige fordeler ved å benytte seg av Axo Finans. De har ikke et lojalitetsprogram eller lignende, så det handler først og fremst om å finne det mest effektive lånet for ditt behov. 


AXO finans Lånekalkulator
10 000 kr 800 000 kr
12 måneder 240 måneder
8.19 % 26.23 %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling


Axo Finans

AXO finans

Lånebeløp 10 000 – 800 000 kr
Varighet 12 – 240 måneder
Rente 6.99 – 20 %
Effektiv rente 8.19 – 26.23 %
Alder 23 år
Årlig inntekt 200 000 kr

Fordeler

 • Du sikrer deg et billig tilbud på lån
 • Du slipper å sammenligne selv og sparer tid
 • Axo Finans sørger for at du velger en trygg bank
 • Tjenesten er uforpliktende

Ulemper

 • Personlig informasjon må sendes til mange banker
 • Du får ikke en personlig profil på nettsiden for å betjene lånet

Kundeservice

10

Uansett om du skulle oppleve problemer med søknaden – eller bare har spørsmål rundt hvilke muligheter Axo Finans tilbyr, så kan du enkelt kontakte kundesenteret deres. Dette finner du ved å gå til siden og er åpent til 21 de fleste dager. Du kan selv velge om du vil ringe inn på telefon, sende en e-post eller benytte den integrerte chatten for å stille spørsmål.

Det raskeste er ofte å benytte seg av chatten, da vil du innen få minutter kobles til en kundebehandler som kan hjelpe deg med det aller meste. 

Det er alltid greit å ha en hjelpende hånd i nærheten når man styrer med økonomi.

Selskapsinformasjon

SelskapAxo Finans
AdresseFridtjof Nansens plass 7, 0160 Oslo
E-postkundeservice@axofinans.no
Telefonnummer(+47) 22 86 74 00

Åpningstider

Mandag08:30 – 20:00
Tirsdag08:30 – 20:00
Onsdag08:30 – 20:00
Torsdag08:30 – 20:00
Fredag08:00 – 16:00
Lørdag10:00 – 14:00
Søndag10:00 – 14:00

Pris

10

Fordi Axo Finans innhenter tilbud fra 24 banker samtidig, og fordi hver enkelt persons situasjon vil påvirke prisen, er det ikke mulig å gi en eksakt pris før man sender informasjonen sin avgårde.

Axo Finans har likevel en eksempelrente, som i skrivende stund er på 15,97 % i effektiv rente. Låner man 50 000 kroner, blir den totale kostnaden da på 72.150 kroner. Dette er som sagt en eksempelrente, og renten du får vet du ikke får du søker.

Du velger selv nedbetalignstiden, som kan ligge på mellom 1 og 15 år, men husk at kostnadene øker jo lengre du betaler ned på lånet. Du kan spare mye på å betale det ned så raskt du kan.

I praksis ligger imidlertid den øvre grensen som oftest på 5 år, med mindre du refinansierer annen gjeld.


Axo Finans krav

Kravene varierer fra bank til bank, men Axo Finans opplyser at du:

 • Må være 25 år gammel (23 for refinansiering)
 • Må ha en stabil inntekt
 • Ikke kan ha betalingsanmerkninger

Brukeropplevelse

10

I all hovedsak bruker man Axo Finans til å søke om forbrukslån hos flere banker samtidig, slik at man får et individuelt tilbud fra hver enkelt. Man står deretter fritt til å godta eller avslå de 24 tilbudene man får. På samme måte kan man også bruke Axo Finans til å finne gode tilbud på refinansiering.

En refinansiering kan gi deg bedre renter og vilkår på gamle lån, slik at de blir enklere å betjene.

Har man én eller flere dårlige avtaler, er dette ofte en nødvendig løsning. Dette gjelder både for smålån og gjeld fra kredittkort.

 • Hos Axo Finans Norge kan du få hjelp til finne billige løsninger for både forbrukslån og refinansiering.
 • De gir deg stort spillerom for å velge hvor mye du skal søke om, med summer fra 10 000 kroner til 500 000 kroner.
 • Du slipper å søke og sammenligne på egenhånd, noe som kan ta svært lang tid å gjøre.
 • Du får fra Axo den bank de mener passer deg best, og velger selv om du skal signere en avtale med dem eller ikke.

Fordi Axo Finans er en låneformidler og ikke en bank, er søknadsprosessen litt annerledes enn om du søker hos banker direkte. Dette gjør imidlertid ikke prosessen mer komplisert. Faktisk blir det mye enklere, fordi du ikke behøver å gjøre det samme flere ganger for å kunne sammenligne.


Behandlingstid

10

Axo Finans henter inn tilbud fra 24 ulike banker samtidig, og må derfor vente på svar fra alle før de kan velge ut det beste tilbudet for deg.

Dette tar normalt ikke mer enn en dag.

Etter at du har signert avtalen og alt er klart på den formelle siden, sender banken pengene ut så snart de kan.

Er det ikke en rød dag, kan pengene etter denne prosessen være på konto i løpet av dagen.

Grunnen til at det tar litt tid, er at du må kredittsjekkes. Dette gjør bankene for å se hva du tjener og om du har betalingsanmerkninger. Er inntekten for lav eller ustabil, og om har du betalingsanmerkninger, kan du risikere å få avslag. Tenk likevel ikke på det som noe negativt, for banken vil kun det beste for din økonomiske situasjon.


Ekstra fordeler

5

Den primære grunnen til at man velger Axo Finans er muligheten til å sende én søknad til opptil 23 forskjellige banker. Dette sørger for at du som søker om lån slipper bruke tiden din på å fylle ut det samme søknadsskjemaet utallige ganger. Bare fyll det ut hos Axo Finans og vent på at bankene kommer til deg med svar på søknaden. 

Plattformen til Axo Finans sørger for at søknaden sendes til de bankene du matcher best med, noe som øker sannsynligheten for at du mottar et positivt svar på søknaden din. Mer enn 10000 søknader blir behandlet hver måned på Axo Finans, så her er det gode muligheter for å få en bedre avtale. 


Konklusjon

Axo Finans er en finansagent som formidler lån på vegne av 23 forskjellige banker i Norden. For deg som skal søke om lån betyr dette en enklere søkeprosess og økt sannsynlighet for at du vil få innvilget en søknad hos en av bankene. De har raskt vokst til å bli en av de største i det norske markedet og behandler mer enn 10 000 søknader hver måned. 

Trenger du hjelp er kundeservice åpen stort sett hele dagen og du får raskt svar uavhengige av hvilken metode du foretrekker. Vår konklusjon er dermed at Axo Finans tilbyr en enklere og mer effektiv måte for norske privatpersoner som ønsker å finne det mest effektive lånet for sin økonomiske situasjon.

Kundeanmeldelser på Trustpilot

Se de siste tilgjengelige Trustpilot-anmeldelser av Axo Finans

Anmeldelser: 4870 • Bra
TrustScore: 4.5 4.7
5 stjerne
80%
4 stjerne
16%
3 stjerne
2%
2 stjerne
1%
1 stjerner
2%
MR
morten ruud 7 Anmeldelser
TrustScore: 5

lånet

alt gjikk greit

E
Erling 5 Anmeldelser
TrustScore: 4

Tilbudet var ok men renta alt for høg

Tilbudet var ok men renta alt for høg

WH
Wenche Holmbukt 5 Anmeldelser
TrustScore: 5

Så takknemlig for hjelpa jeg fikk

Så takknemlig for hjelpa jeg fikk, raskt og enkelt.

LoanScouter > Lånetilbydere > Anmeldelse av Axo Finans

Siste nytt