Anmeldelse av Ferratum

Ferratum er en heldigital bank som opererer i både Europa, Asia, Sør- og Nord-Amerika og Afrika. De startet virksomheten sin i 2005, og har siden den gang hatt stor vekst. Ferratum bank fokuserer på forbrukslån, og vi skal i denne anmeldelsen se litt nærmere på hva de har å tilby.

6.4
Kundeservice
6
Behandlingstid
10
Pris
5
Ekstra fordeler
5
Brukeropplevelse
6

Ferratum

Nytt produkt
6.9
Anmeldelse
Lånebeløp 1 000 – 30 000 kr
Varighet 3 – 58 måneder
Effektiv rente 48.17 %
 • Ingen skjulte kostnader
 • Innfri lånet tidligere uten ekstra kostnad
 • Penger på kontoen samme dag
Eksempel: Samlet lånebeløp: 30 000 kr. Nedbetalingstid: 1 år. Nominell rente: 39,97 %. Effektiv rente: 48,17 %. Minimum effektiv rente: 48,17 %. Maksimum effektiv rente: 48,17 %. Etableringsgebyr: 0 kr. Månedlig gebyr: 0 kr. Anslått månedlig kostnad: Minste månedsavdrag 8 % eller 500 kr. Kostnad: 6 494,72 kr. Totalt å betale: 36 494,72 kr. (Annonse)

Om Ferratum

Ferratum Bank er en heldigital bank som tilbyr lån til privatpersoner og små bedrifter i hele Europa. I dag er de tilstede i Europa, Sør- og Nord-Amerika, Asia og Afrika. Selskapet skiftet nylig navn til Multitude Bank P.L.C og har sitt hovedkontor på Malta. Det er også her de er godkjent som kredittinstitusjon av Malta Financial Services Authority – regulatoriske myndigheter i landet. 

Tjenesten deres er knyttet til fleksibel finansiering, noe som betyr at du kan søke om låneramme opptil 50.000 kroner. Når du har fått innvilget en låneramme kan du selv velge hvor mye av denne du faktisk ønsker å benytte deg av. Du betaler kun rente på det beløpet du har brukt, noe som gir en bedre fleksibilitet til å styre låneopptaket etter behov. 

I dag kan bedriften som startet i 2005 vise til en tilstedeværelse i mer enn 15 land og 2 millioner aktive kunder. De var også blant de første til å tilby fleksible smålån i Norge, og har opprettholdt en aktiv rolle i dette markedet. Hele søknadsprosessen deres er automatisert, noe som betyr at du får øyeblikkelig svar på innvilget søknad eller ei. 

Oppsummering av anmeldelsen

For å sikre en rettferdig vurdering av alle låntaker vi omtaler har vi utarbeidet fem punkter vi vurderer dem på. Dette inkluderer hvordan de håndterer kundeservice, hvilke priser og kostnader de har, og ikke minst hvordan brukeropplevelsen er. I tillegg til dette ser vi på hvor lang håndteringstid (behandlingstid på søknad) de har. Når det gjelder Ferratum Bank er det ikke mye å si på dette, men vi kommer nærmere inn på hvert punkt nedenfor. 


Kundeservice

6

Når vi skal vurdere kundeservice ser vi alltid på hvilke muligheter som finnes, samt hvordan de håndterer henvendelser. Den letteste måten å gjøre dette på er ved å kontakte kundeservice med en rekke kontrollspørsmål. Dette har vi også gjort med Ferratum, noe du kan lese mer om lenger ned. 


Pris

5

For å sikre at du får det beste tilbudet vil vi alltid se nærmere på vilkår og betingelser før vi anbefaler en långiver. Dette handler om å se på hva de oppgir i ‘liten skrift’, samt om de har konkurransedyktige betingelser på lånet sitt. Her har Ferratum en svært transparent praksis så det er liten tvil om hva som gjelder.


Brukeropplevelse

6

Skal man søke om lån er det viktig at brukeropplevelsen som en helhet er god. Dette handler ikke bare om at man skal få en forståelig avtale, men også at man enkelt skal få kontroll på de valgene man har tatt. Dette er noe vi legger mye vekt på, og som du kan lese mer om i avsnittet nedenfor. 


Behandlingstid

10

Ferratum gir deg, som én av veldig få banker, pengene på konto i løpet av samme dag, sett at du søker før kl. 13:30 mandag til fredag. Dette betinger at du kan søke digitalt, men også at du overholder søkefristen. Du kan lese mer om dette lenger ned. 


Ekstra fordeler

5

Ferratum er en heldigital bank som tilbyr fleksibel finansiering opptil 50 000 kroner. Utover dette har de ingen kundeprogram eller lignende som kan gi øvrige fordeler for søkerne. Du vil derfor kun finne finansiering av lån hos denne aktøren. De tilbyr ikke sparekonto eller andre produkter som etterhvert har blitt mer vanlig. 


Ferratum Lånekalkulator
1 000 kr 30 000 kr
3 måneder 58 måneder
48.17 % 48.17 %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling


Ferratum

Ferratum

Lånebeløp 1 000 – 30 000 kr
Varighet 3 – 58 måneder
Rente Fra 39.97 %
Effektiv rente 48.17 %
Alder 20 år
Årlig inntekt 0 kr

Fordeler

 • Få pengene på kontoen i løpet av samme dag
 • Test Ferratum gratis med 30 rentefrie dager
 • Det er ingen etablerings- og termingebyr
 • Du kan signere låneavtalen med BankID

Ulemper


Kundeservice

6

Har du spørsmål eller opplever utfordringer med søknaden din hos Ferratum, så kan du finne mye nyttig informasjon i deres hjelpesenter. Her vil du finne svar på mange av de vanligste spørsmålene, og ikke minst hvordan det praktiske rundt et lån fra Ferratum fungerer. Skulle du derimot ønske å kontakte kundeservice, så kan dette gjøres på chat eller Whatsapp. 

Ønsker du å bruke chatten må du logge inn på kontoen din før du får alternativet om å åpne denne. WhatsApp derimot kan du finne opplysninger om ved å åpne chatten selv om du ikke er logget inn. De svarer effektivt på spørsmål og er svært behjelpelige når det kommer til søknaden og deres produkter. 

Ferratum oppfordrer kunder til at kontakte kundeservice som alltid er tilgjengelig for å kunne svare på spørsmål.

Du kan ta kontakt på telefon, e-post eller almindelig post.

Selskapsinformasjon

SelskapAxo Finans
AdresseST Business Centre 120 The Strand, Gzira GZR 1027, MALTA
E-postkundeservice@ferratumbank.no
Telefonnummer(+356) 20 92 77 00

Åpningstider

Mandag09.00 – 17.00
Tirsdag09.00 – 17.00
Onsdag09.00 – 17.00
Torsdag09.00 – 17.00
Fredag09.00 – 17.00
Lørdag
Søndag

Pris

5

Renten på Ferratums lån, som i skrivende stund er på 258,02 %, er ved første øyekast veldig høy. I tillegg kommer det en uttaksavgift på 12,5 %. Selv om dette kan virke høyt, så er det viktig å huske at produktene til Ferratum Bank er kortsiktig finansiering. Dette betyr at de fleste lån er tiltenkt en tilbakebetaling på 30 dager. 

Det er likevel viktig å huske på at lånene de tilbyr ikke er ment for å betales på i lengre tid. Som regel vil det, avhengig av lånesummen, kunne betales tilbake innenfor samme måned.

Husk også at prisen ikke alltid er det eneste man bør se på. Ting som vilkår og kundeservice er minst like viktige. En god avtale kan være gull verdt.

Hvis du fremdeles synes at rentene er høye, kan du sjekke andre banker hos LoanScouter.


Nykredit requirements

For å få innvilget lån hos Ferratum, må du:

 • Være 20 år gammel
 • Ha en norsk adresse
 • He et norsk telefonnummer
 • Ha en gyldig e-postadresse
 • Ha en norsk bankkonto samt BankID

Brukeropplevelse

6

Ferratum er en bank som verdsetter brukervennlighet. Søkeprosessen er derfor enkelt satt opp, slik at alle og enhver skal kunne gjøre det uten særlige vansker.

De har imidlertid lagt ved en kortfattet veiledning på nettsiden, for de som måtte være i tvil.

Ferratum tilbyr kun små forbrukslån.Denne tjenesten kan imidlertid komme i mange former. Hos Ferratum har per dags dato kun én: Fleksikreditt.

Men at det kun har ett alternativ er ikke negativt – tvert imot, så gjør det prosessen bare mer brukervennlig for deg som kunde.

Fleksikreditt betyr at du når som helst kan velge å betale tilbake, og at du når som helst kan låne meg. Dette gir deg stor fleksibilitet – derav navnet.

Selv om summene er små, kan rentene være høye. Betal ned så snart du kan for å spare så mye som mulig – det lønner seg! Det er ikke vanskelig å låne mer, men husk at kostnadene også øker.

Én god ting ved Ferratum Bank lån er at du selv bestemmer når du vil betale. Dette passer ypperlig i perioder med dårlig økonomi, men pass også her på kostnadene.


Behandlingstid

10

En fordel med Ferratum bank er at de er 100% digitale. De har også en maskinell kontroll av søknaden din, noe som betyr at du får svar nesten med én gang. Alt du trenger gjøre er å fullføre søknaden så vil du umiddelbart få svar på hvor høy låneramme du kan få innvilget. 

Takker du ja til et tilbud om lån før 13.30 mandag til fredag, så vil pengene utbetales til din konto den samme dagen. Dette er det svært få andre banker som kan tilby, og er en av grunnene til at Ferratum har blitt så populære. 

Du går bare inn på nettsiden deres gjennom LoanScouter og oppgir hvor mye du ønsker å søke om i lån. Deretter vil du bli bedt om å fullføre en søknad som gir umiddelbart svar. Dette gir en brukervennlig og rask håndtering av alle søknader, og derfor en av de raskeste behandlingstidene vi har sett. 


Ekstra fordeler

5

Det er ingen tilleggstjenester tilgjengelig hos Ferratum – da dette kun er en formidler av smålån til privatpersoner. Her kan du enkelt søke om opptil 50 000 kroner og få umiddelbart svar på søknaden din. Ingen krevende søknadsprosess, ingen omfattende krav om dokumentasjon eller annet styr.

Bare oppgi ønsket låneramme, fyll inn den nødvendige informasjonen og få øyeblikkelig svar på søknaden din. Søker du tidlig på dagen vil du få pengene utbetalt til konto den samme dagen, så dette er verdt å merke seg for deg som ønsker rask finansiering. Noen legger merke til de høye gebyrene og rentekostnaden på Ferratum – men her er det viktig å merke seg at dette er for 12 måneder løpetid, noe de færreste lån på Ferratum er beregnet for.


Konklusjon

Ferratum Bank P.L.C er en enkel tilbyder av smålån til privatpersoner og bedrifter. Her får du en enkel og oversiktlig låneplan, ingen skjulte kostnader og en brukervennlig plattform for rask søknad. Alt du trenger gjøre er å fylle ut skjema på nett, så vil du umiddelbart få svar på søknaden din. 

Det er viktig å merke seg at dette er en långiver som primært tilbyr kortsiktig finansiering. Derfor vil det være høye kostnader knyttet til langsiktig nedbetaling av slike smålån. Når dette er sagt, så er Ferratum Bank en pålitelig aktør med regulatorisk godkjenning og en brukervennlig tjeneste. Skulle du ønske å se andre alternativer, så kan du finne disse i listen på forsiden av LoanScouter.

LoanScouter > Lånetilbydere > Anmeldelse av Ferratum

Siste nytt