Anmeldelse av Motty

Motty er en norsk låneagent som siden 1985 har formidlet lån fra mange av de største bankene i Norge. I dag samarbeider de med 20 forskjellige banker og kan tilby forbrukslån, refinansiering og kredittkort. Det som skiller dem fra en del konkurrenter er at du kan velge personlig oppfølging gjennom hele søknadsprosessen din. 

8
Kundeservice
8
Behandlingstid
10
Pris
8
Ekstra fordeler
5
Brukeropplevelse
9

Motty

123 har valgt dette de siste 31 dagene
7.7
Anmeldelse
Lånebeløp 25 000 – 800 000 kr
Varighet 12 – 180 måneder
Effektiv rente 5.16 – 24.63 %
 • Formidlet lån siden 1985
 • Gratis og uforpliktende
 • Personlig rente, personlig rådgivning
Eksempel: Låner du 70 000 kr over 15 år, koster det 89 154 kr hvis den effektive renten er 13.95%. Det vil si at det totale lånebeløpet for disse 15 år er 159 154 kr. Hvilken rente du får, gjenstår å se. (Annonse)

Om Motty

Som en av de eldste låneagenten i Norge har Motty håndtert søknader om lån siden 1985. Dette har de gjort gjennom innovative løsninger og høy service faktor. Som en av de best etablerte i sin nisje kan Motty tilby sterke samarbeid med noen av de største bankene i Norge – og resultatet av dette har lenge vært utmerket kundetilfredshet. 

Dette gjøres gjennom en enkel søknadsprosess som deretter sendes til de mest aktuelle bankene. Som låntaker har du full kontroll på søknaden din i et oversiktlig og enkelt kontrollpanel på profilen din. Skulle du ønske bistand eller rådgivning, så tilbyr de uforpliktende rådgivere på nettsiden sin. 

Selv om selskapet har virksomhet i flere land, så har de norske kontorer i Fredrikstad. Dette betyr at de har egne kunderådgivere som er spesialisert på det norske markedet, noe en del konkurrenter ikke kan tilby. For deg som kunde gir dette en ekstra sikkerhet med lokal forankring. 

Oppsummering av anmeldelsen

For å gi deg bedre innsikt i hvordan vi vurderer de ulike operatørene har vi valgt å være helt transparente med dette. Vi ønsker derfor ta deg gjennom de kriteriene vi bruker når vi skal vurdere om en tilbyder av lån uten sikkerhet fortjener en plass på listen vår eller ikke. Disse punktene kan du leser mer om nedenfor. 


Kundeservice

8

Kundeservice og rådgivning er en viktig del av det å formidle lån på nett. Selv om man ikke kan oppsøke en låneagent fysisk, så er det mange som ønsker å ha en dialog om søknaden sin. Vi tester derfor alltid kundeservice som del av vår vurdering. 


Pris

8

Selv om man skal ta opp et lån, så er det ingen som ønsker å betale mer enn nødvendig. Derfor vil vi alltid forsikre oss om at tilbydere har konkurransedyktige vilkår og ingen unødvendige gebyrer. Dette sikrer deg som tar opp et lån at du raskest mulig kan nedbetale gjelden din igjen. 


Brukeropplevelse

9

Noe av det som har gjort lån på nett så populære er den behagelige brukeropplevelsen. Her kan du raskt og enkelt søke om det beløpet du har behov for, så vil du nesten umiddelbart få svar. Selv om dette er utgangspunktet for mange tjenester, så er brukeropplevelsen ulik – og selvfølgelig noe vi tester for hver individuelle søknadsportal. 


Behandlingstid

10

Det burde ikke ta mer enn et par virkedager før man får svar på en søknad sendt på nett, og det er noe vi legger mye fokus på. Når man først trenger et lån er det viktig at dette skjer fort nok til at man får finansiering mens behovet fortsatt er der. Vi tester derfor hvordan behandlingstiden er hos de ulike aktørene vi anbefaler. 


Ekstra fordeler

5

Noen tilbydere av lån gjør seg litt ekstra attraktiv gjennom å tilby forskjellige tilleggstjenester til kundene sine. Dette kan være gjennom lojalitetsprogrammer, kundefordeler og andre programmer de har. Slike punkt er alltid kjekt, men det er ikke noe som avgjør hvem vi anbefaler eller ikke. Her er det fokus på de som tilbyr de beste lånetilbudene fremfor andre ting. 


Motty Lånekalkulator
25 000 kr 800 000 kr
12 måneder 180 måneder
5.16 % 24.63 %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling


Motty

Motty

Lånebeløp 25 000 – 800 000 kr
Varighet 12 – 180 måneder
Effektiv rente 5.16 – 24.63 %
Alder 23 år

Fordeler

 • Gratis å søke lån hos 20 forskjellige banker
 • Lånebeløp inntil 600.000 kroner
 • Mulighet for sosiallån 
 • Krever ikke sikkerhet

Ulemper

 • Må være over 23 år
 • Kan ikke søke med inkasso
 • Vært lignet i Norge de siste 3 årene

Kundeservice

8

Når man skal søke lån på net er det mange som foretrekker å snakke med en rådgiver underveis. Her kan Motty tilby uforpliktende rådgivning gjennom sin kundeservice avdeling. Disse er tilgjengelig mandag til fredag 08 – 16 for deg som vil ringe inn. Du kan også velge å bli oppringt på ønsket tidspunkt, eller sende inn en skriftlig henvendelse på e-post. 

Selv om Motty sin kundeservice kan bistå med en del rådgivning, så er det greit å merke seg at de ikke kan bistå når søknaden allerede er sendt. Da er det kundeservice hos de individuelle bankene som må svare på eventuelle spørsmål. Tilsvarende har ikke Motty noe påvirkningskraft til hvorvidt en søknad blir godkjent eller ikke, men de kan gi deg råd for hvordan du fyller ut en best mulig søknad. 

Det eneste som mangler hos Motty er et kunnskapssenter for de som ønsker å lese seg opp på egenhånd. Imidlertid er dette noe man enkelt kan finne på nett, eller ta kontakt med kundeservice dersom man har bestemte spørsmål om forbrukslån.

Selskapsinformasjon

SelskapKredittlånet
AdresseStorgata 3, 1607 Fredrikstad
Telefonnummer:(+47) 69 36 06 66

Åpningstider

Mandag08:00 – 16:00
Tirsdag08:00 – 16:00
Onsdag08:00 – 16:00
Torsdag08:00 – 16:00
Fredag08:00 – 16:00
Lørdag
Søndag

Pris

8

Når det gjelder kostnader og gebyrer er det viktig å merke seg at Motty er helt gratis for deg som skal søke om lån. De formidler nemlig bare søknaden din videre til de ulike bankene de samarbeider med, så er det disse som avgjør hvilke kostnader som vil være på lånet ditt. Du må derfor søke om et lån før du får se hvilke endelige kostnader som vil være knyttet til dette. 

De har riktignok noen eksempler på nettsiden sin – og her er det oppgitt laveste nominell rente fra 4,90%, mens den høyeste er satt til 26,9%. Du må derfor ta hensyn til at banken tar en individuell vurdering av alle søknader før de sender ut et tilbud på søknaden din. Her er det greit å huske at det er helt uforpliktende å sende inn en søknad, så du kan avslå tilbudene når som helst. 

Videre er det viktig å huske at alle bankene gjennomfører en kredittsjekk av deg som søker om lån. Det er dette kombinert med opplysninger fra søknaden din som vil danne grunnlaget for det tilbudet du mottar.


Motty krav

 • Søkeren må være over 23 år
 • Kan ikke ha inkasso eller betalingsanmerkninger
 • Må ha lignet til Norge siste 3 årene
 • Årlig inntekt på minst 230.000,- 

Brukeropplevelse

9

Har du tatt valget om å søke et lån på nett er det viktig at dette foregår så smidig som mulig. Her tilbyr Motty en utrolig behagelig søknadsprosess på sidene sine. Alt du trenger gjøre er å velge den typen lån du ønsker å søke om, og det beløpet du trenger. Deretter ber de om litt personalia og verifikasjon av opplysningene dine. 

Når du har besvart dette vil søknaden din sendes ut til de aktuelle bankene du kvalifiserer for lån fra. Du kan hele tiden se status på søknaden din i brukerpanelet, og det er her de ulike tilbudene vil dukke opp etterhvert. 

Hele prosessen er ganske smidig og nettsidene deres er utrolig oversiktlig. Det er derfor en forholdsvis ryddig brukeropplevelse som tar deg gjennom det å søke lån, samt finne det beste tilbudet om lån uten sikkerhet. 


Behandlingstid

10

Som vi allerede har vært inne på, så er det en litt todelt prosess når man benytter seg av Motty til å søke om lån. Første del av prosessen er når du gjennomfører søknaden på sidene til Motty, noe som ikke bør ta mer enn et par minutter å fylle ut. Deretter signerer du søknaden din og den sendes til bankene.

Deretter vil neste del av prosessen starte ute hos bankene. Det er denne delen som gjerne tar litt tid ettersom hver bank må gjennomføre en kredittvurdering og behandling av søknaden din. Dette er ikke noe Motty kan påvirke i særlig grad, så man må bare smøre seg med litt tålmodighet. Noen av banken vil kunne gi et svar nesten umiddelbart, mens andre trenger et par virkedager på å svare. 

Når bankene er ferdig med søknaden din vil du enten motta et tilbud hos Motty eller et avslag. Status på dette finner du på kontoen din hvor du ser hvilke banker som har behandlet søknaden din og svaret de har gitt. Deretter kan du sammenligne vilkår på de svarene du har fått og velge det lånet som er best egnet. Er du i tvil, så kan Motty bistå med rådgivning om hvordan du sammenligner lån.


Ekstra fordeler

5

Hos Motty handler det om å finne det beste lånet med konkurransedyktige vilkår. De har ingen som kan påføre unødvendige kostnader slik som kundeprogram, avanserte funksjoner og lignende. Her er det bare å søke om lån, så vil du raskt spare inn det du ville mottatt i fordeler andre steder.

Når det er sagt, så kan det være at noen banker har egne fordelsprogrammer som du får tilgang til ved å ha lån der. Imidlertid vil ikke dette ha noe med Motty sin prosess eller tjeneste å gjøre, og må derfor være noe man vurderer separat for selve søknadsprosessen deres.


Konklusjon

Motty er en norsk låneagent som siden 1985 har formidlet lån til privatpersoner i Norge. I dag samarbeider de med mer enn 20 forskjellige banker, noe som gir deg gode muligheter til å finne en god løsning på finansieringen. Videre har de en utrolig enkel prosess som tar deg gjennom alt fra søknad til sammenligning av lån. 

Skulle du være i tvil om hvilket lån som er best for deg, så kan du få tilbud om gratis rådgivning hos en av Motty sine kunderådgivere. Disse er tilgjengelig 08 – 16 alle hverdager. Du finner også en del ressurser på nettsiden deres som kan gi generell veiledning i hva du bør tenke på før du søker om lån.

Kundeanmeldelser på Trustpilot

Se de siste tilgjengelige Trustpilot-anmeldelser av Motty

Anmeldelser: 257 • Bra
TrustScore: 5 4.8
5 stjerne
95%
4 stjerne
0%
3 stjerne
0%
2 stjerne
0%
1 stjerner
5%
Anna Wróbel
Anna Wróbel 1 Anmeldelse
TrustScore: 5

Veldig fornøyd

Bardzo polecam .

LJ
Laimonas Jocys 2 Anmeldelser
TrustScore: 5

fungerer godt og raskt

fungerer godt og raskt

KK
Karolina Kotryna Leskauskiene 2 Anmeldelser
TrustScore: 5

Veldig god service

Veldig god service! Alt skjer raskt og tydelig!:)

LoanScouter > Lånetilbydere > Anmeldelse av Motty

Siste nytt