Anmeldelse av Santander

Santander er en universal bank som tilbyr forbrukslån, kredittkort og produktfinansiering i Norge. Som en av verdens største banker har de et godt utvalg tjenester, men i Norge er det litt begrenset. Når det er sagt, så er de store innen sine segmenter. Disse er primært innen lån uten sikkerhet.

Kundeservice
Behandlingstid
Pris
Ekstra fordeler
Brukeropplevelse

Nytt produkt
Anmeldelse
Lånebeløp 30 000 – 400 000 kr
Varighet 12 – 60 måneder
Effektiv rente 8.6 – 19.4 %
 • Uten etableringsgebyr
 • Uten termingebyr
 • Bredt utvalg af lån
Eksempel: Effektiv rente: 15,7 %, lånebeløp: kr. 125 000 over 2 år. Kostnad: kr. 19 379. Totalt: kr. 144 379. Nedbetalingstid: 1 – 15 år. Effektiv rente: 8,2 % – 28,8 % (Annonse)

Om Santander

Santander Bank, eller Santander Consumer Bank som er deres fulle navn, er ikke bare en institusjon i finansverdenen; det er en bank som puster nordisk effektivitet og global rekkevidde. Etablert i Norden i 2001, har banken ikke bare satt sine røtter dypt i det norske finanslandskapet, men den har også vokst seg til å være en av de ti største bankene i Norge, en prestasjon som taler til dens robusthet og kundetilfredshet.

Santanders tilstedeværelse strekker seg over Norge, Sverige, og Danmark, men dens innflytelse stopper ikke der. Den er en del av det større Banco Santander nettverket, en spansk titan innen global finans, kjent for sin finansielle styrke og sitt brede spekter av tjenester over hele verden.

Men hva gjør Santander unik? Det er deres allsidighet og forpliktelse til kundenes behov. De tilbyr et bredt spekter av tjenester, inkludert:

 • Diverse lånemuligheter
 • Fleksible forbrukslån
 • Gunstige sparekontoer
 • Allsidige kredittkort
 • Smarte refinansieringsplaner

Dette mangfoldet sikrer at uansett hva dine finansielle behov eller mål er, har Santander en løsning for deg.

I tillegg til deres finansielle tjenester, skiller Santander seg ut gjennom sitt sterke samfunnsengasjement. De er dedikerte til å være tilstede der det skjer, bidra til fellesskapet, og hjelpe de som trenger det mest.

Oppsummering av anmeldelsen

Santander skiller seg ut med et bredt spekter av produkter, sterkt fokus på kundeservice, brukervennlighet og samfunnsansvar. De tilbyr konkurransedyktige renter og transparente prisstrukturer. Banken viser engasjement gjennom sosiale initiativer og miljøforpliktelser. Santander er en pålitelig bank som kombinerer finansiell ekspertise med kundetilfredshet og samfunnsansvar.


Kundeservice

Santander vektlegger viktig kundeservice, tilbyr flere kontaktmetoder, inkludert telefon og e-post. Renten og kostnadene varierer avhengig av lånebeløp. Det er mulig å få betalingsfrie måneder med et lite gebyr. Kundeserviceomdømmet er blandet, med noen som roser hjelpsomhet og effektivitet, mens andre uttrykker frustrasjon online.


Pris

Santander tilbyr konkurransedyktige forbrukslån med variabel rente basert på kundens kredittvurdering og lånebeløp. Lånekalkulator gir oversikt over tilgjengelige renter. Banken gir klar informasjon om renter og gebyrer, og den effektive renten inkluderer alle kostnader. Santander er konkurransedyktig uten behov for sikkerhet og tilbyr låneforsikring for ekstra trygghet.


Brukeropplevelse

Santanders nettside er brukervennlig, rask og tilgjengelig både på mobil og desktop. Tydelig navigasjon og detaljert produktinformasjon hjelper brukere med å finne det de trenger. Mobildesignet er optimalt, og banken tar sikkerhet på alvor ved å informere om phishing og gi beskyttelsesråd til brukerne sine.


Behandlingstid

Bankene kan ikke oppgi nøyaktig behandlingstid for lån, men vanligvis tar det 1 virkedag for kredittsjekk, deretter 2-3 dager for utbetaling når all dokumentasjon er klar. Santander er kjent for effektiv lånesøknadsbehandling, bruker moderne teknologi for rask behandling, og gir tydelige instruksjoner for å minimere forsinkelser og øke åpenheten i prosessen.


Ekstra fordeler

Santander tilbyr forbrukslån med fleksibilitet, pengene kan brukes etter eget ønske. SAFE Låneforsikring gir trygghet i usikre tider. Refinansiering hjelper med å redusere månedlige utgifter og forbedre økonomiske betingelser. Banken vektlegger åpenhet, gir tydelige vilkår, og tilbyr ressurser for ansvarlig låneopptak og økonomisk velvære.


Santander Lånekalkulator
30 000 kr 400 000 kr
12 måneder 60 måneder
8.6 % 19.4 %

Månedlig betaling

Totale kostnader

Tilbakebetaling


Santander – Lån

Santander

Lånebeløp 30 000 – 400 000 kr
Varighet 12 – 60 måneder
Rente 7.9 – 17.9 %
Effektiv rente 8.6 – 19.4 %
Alder 23 år
Årlig inntekt 200 000 kr

Fordeler

 • Trygge og rettferdige vilkår
 • Gebyrfrie uttak og betalingsfrie måneder
 • 50 dagers betalingsutsettelse på alle kort

Ulemper

 • Ikke mulig å låne summer under 10 000 kr
 • Man må være fylt 23 år for å kunne søke
 • For å få lån, må du tjene mer enn 200 000 årlig

Kundeservice

Kundeservice er en hjørnestein i enhver finansinstitusjon, og Santander tar dette på alvor. Tilgjengeligheten av kundeservice på deres nettside er umiddelbar, med tydelige instruksjoner og kontaktpunkter. De tilbyr flere kanaler for støtte, inkludert telefon og e-post, noe som sikrer at kundene alltid har en måte å nå ut på.

Hver enkelt persons økonomiske situasjon er ulik, og derav er også Santanders rente og andre kostnader ved lån, eller andre finansielle tjenester, ulike. Som eksempel ved et normalt forbrukslån på 125 000 kroner, er Santanders eksempelrente på 16,37 %. Jo mer du låner, jo mer koster det – spesielt på lang sikt. Sliter du med økonomien i en periode, er det mulig å få betalingsfrie måneder hos Santander (245 kr legges til som gebyr på neste faktura). Låner du mer enn 70 000 kroner, slipper du etableringsgebyr. Skal du uansett låne et beløp som nærmer seg dette, kan det noen ganger lønne seg å legge på litt for å nå kravet.

Når det gjelder omdømmet til kundeservicen, viser eksterne kilder en blanding av tilbakemeldinger. Noen kunder roser banken for deres hjelpsomhet og effektivitet, mens andre har uttrykt frustrasjon over visse prosesser og responstid. Det er viktig å merke seg at negative opplevelser ofte blir mer synlige online, da fornøyde kunder sjeldnere legger igjen anmeldelser.

Selskapsinformasjon

SelskapSantander Consumer Bank AS
AdresseStrandveien 18, 1325 Lysaker
E-postservice@santanderconsumer.no
Telefonnummer(+47) 21 08 30 00

Åpningstider

Mandag09:00 – 16:00
Tisdag09:00 – 16:00
Onsdag09:00 – 16:00
Torsdag09:00 – 16:00
Fredag09:00 – 16:00
Lørdag
Søndag

Pris

Santander tilbyr forbrukslån som er konkurransedyktige i markedet, med renter som kan variere avhengig av den individuelle kundens kredittvurdering og lånebeløp. Renten på forbrukslån kan variere stort, og det er derfor en god idé å bruke en lånekalkulator for å danne seg et overblikk over hvilke renter du kan få tilbud om. Renten du får tilbudt vil avhenge av økonomien din, og hvor mye du låner. En god tommelfingerregel er at jo mer penger du låner, desto lavere rente.

Informasjon om renter og gebyrer er lett tilgjengelig på deres nettside, noe som viser en høy grad av transparens fra bankens side. De er også tydelige på at den effektive renten inkluderer alle gebyrer og andre kostnader, i tillegg til den nominelle renten. Dette gjør det enklere for kunder å forstå det totale kostnadsbildet for et lån.

Sammenlignet med andre tilbydere, holder Santander seg konkurransedyktige, spesielt med tanke på at de ikke krever sikkerhet for lånet. De tilbyr også låneforsikring, noe som kan gi ekstra trygghet i tilfelle uforutsette hendelser.


Krav

Bankene vil selvsagt ha så mange kunder som mulig, men har samtidig et lovverk å følge. De må derfor sette visse krav til søkerne.

For å få lån hos Santander, må du:

 • ha fylt 23 år
 • fast tjene mer enn 200 000 årlig
 • ikke ha inkassosaker eller betalingsanmerkninger
 • bo i Norge

Brukeropplevelse

Santanders nettsted er designet med brukervennlighet i tankene, både på mobil og desktop. Nettstedet lastes raskt, noe som er essensielt for en god brukeropplevelse. Navigasjonsmenyen er tydelig og intuitiv, med klare kategorier som «Lån», «Kredittkort», «Sparing», og «Kundeservice», noe som gjør det enkelt for brukerne å finne det de leter etter.

En annen styrke er tilgjengeligheten av nødvendig informasjon. For eksempel, under produktkategoriene, finner brukerne detaljert informasjon om de ulike lånene og tjenestene banken tilbyr, noe som hjelper dem med å ta informerte beslutninger. Videre er kontaktinformasjon og vanlige spørsmål lett tilgjengelig, noe som bidrar til en følelse av åpenhet og støtte.

Nettstedet er også tilpasset for å gi en optimal opplevelse på mobile enheter. Teksten er lett leselig, og knappene er store nok til å trykke på selv på en mindre skjerm. Dette er viktig da stadig flere brukere foretrekker å bruke mobilen for slike tjenester.

Santander har også tatt skritt for å beskytte sine kunder online. De informerer tydelig om phishing-forsøk og gir råd om hvordan man kan beskytte seg. Dette viser en forpliktelse ikke bare til brukervennlighet, men også kundenes sikkerhet.


Behandlingstid

Bankene har ikke lov til å oppgi den eksakte behandlingstiden når de informerer om lånene sine. Dette kan gjøre det problematisk å finne ut hvor raskt du kan forvente å få pengene utbetalt.

Det finnes heldigvis noen pekepinner man kan følge for å finne det ut:

Banken må først og fremst utføre en kredittsjekk for å finne ut hvorvidt du er i stand til å betjene lånet eller ikke. Dette tar normalt én virkedag. Sett at all nødvendig dokumentasjon er på plass, utbetales lånet. Her er det banken kontoen tilhører som bestemmer hvor raskt pengene kan brukes. Hele prosessen tar normalt ikke mer enn to til tre dager.

Når det gjelder Santander, er de kjent for sin effektive behandling av lånesøknader. De bruker moderne teknologi for å sikre en rask og sikker behandlingsprosess. Dette betyr at så snart du har sendt inn alle nødvendige dokumenter og informasjon, jobber Santanders systemer automatisk med søknaden din for å sikre en rask behandlingstid.

Det er også verdt å merke seg at Santander legger vekt på åpenhet i lånesøknadsprosessen. De gir klare instruksjoner om hvilke dokumenter som er nødvendige og hva de neste trinnene i prosessen er. Dette bidrar til å minimere forsinkelser og sikrer at du som kunde har en klar forståelse av prosessen.


Ekstra fordeler

Santander tilbyr en rekke tilleggsfordeler som kan gjøre deres finansielle produkter enda mer attraktive for kundene. En av disse fordelene er fleksibiliteten som tilbys ved deres forbrukslån. For eksempel, lånet utbetales direkte til deg, og kan brukes slik du selv ønsker, noe som gir deg friheten til å bruke pengene der det er mest nødvendig, enten det er uforutsette kostnader, oppussing, reise, eller noe annet.

I tillegg tilbyr Santander SAFE Låneforsikring, som er designet for å gi deg ro i sinnet ved å sikre at du ikke trenger å bekymre deg for lånet ditt hvis noe uforutsett skulle skje. Dette kan være spesielt verdifullt i usikre tider eller hvis du har en variabel inntekt.

For de som ser etter å konsolidere dyre smålån eller kredittkortgjeld, tilbyr Santander også refinansiering. Dette kan potensielt redusere dine månedlige utgifter og gi bedre betingelser, noe som kan bidra til en mer stabil økonomisk situasjon.

Det er også verdt å merke seg at Santander legger vekt på åpenhet og kundeservice. De tilbyr klare vilkår og priser, og deres nettsted inneholder en rekke nyttige ressurser og tips for ansvarlig låneopptak og økonomisk velvære.


Tilleggsinformasjon om Santander

Santander legger stor vekt på kundesikkerhet, noe som er tydelig gjennom deres proaktive tilnærming til å informere kunder om potensielle phishing-forsøk. De understreker viktigheten av å sikre personlig informasjon og gir klare retningslinjer for hvordan kunder kan beskytte seg mot svindel. Dette viser en forpliktelse ikke bare til kundenes finansielle velvære, men også deres personlige sikkerhet.

Banken har også et sterkt fokus på samfunnsansvar og bærekraft, som demonstreres gjennom deres ulike initiativer og samarbeid. De er aktivt involvert i kampen mot klimaendringer og støtter prosjekter som fremmer sosial velferd og fellesskap. Dette viser at Santander ser utover det finansielle aspektet og engasjerer seg i større sosiale spørsmål.

I tillegg tilbyr Santander nye spareprodukter med fast rente, noe som kan være spesielt tiltalende for de som ser etter stabilitet i sine investeringer. Med disse produktene kan kunder nyte godt av konkurransedyktige renter, noe som ytterligere understreker bankens forpliktelse til å tilby verdifulle løsninger for sine kunder.


Konklusjon

Santander skiller seg ut som en finansiell institusjon som ikke bare tilbyr et bredt spekter av produkter og tjenester, men også legger stor vekt på kundeservice, brukervennlighet og samfunnsansvar. Deres tilnærming til kundeservice er bemerkelsesverdig, med en lett tilgjengelig kundestøtte og en rekke ressurser tilgjengelig for å hjelpe kundene med å ta informerte finansielle beslutninger.

Når det gjelder deres produkter, tilbyr Santander konkurransedyktige renter og fleksible løsninger for ulike finansielle behov, inkludert forbrukslån, refinansiering og sparing. De er også transparente når det gjelder prisstruktur og eventuelle tilleggsgebyrer, noe som gjør det enklere for kunder å forstå total kostnad.

I tillegg viser Santanders engasjement for samfunnet gjennom deres ulike sosiale initiativer og miljømessige forpliktelser at de er en bank som bryr seg om mer enn bare bunnlinjen. De tar aktive skritt for å beskytte sine kunder mot potensielle trusler og for å sikre at deres tjenester er så tilgjengelige og brukervennlige som mulig.

Samlet sett fremstår Santander som en pålitelig partner for de som søker en bank som kombinerer finansiell ekspertise med et sterkt fokus på kundetilfredshet og samfunnsansvar.

Siste nytt