Hvordan vurderer og rangerer vi låneleverandører?

Hvordan vurderer vi låneleverandører

Noe av det første vi gjør når vi analyserer låneleverandører på nettstedet vårt, er å sjekke om leverandøren er lovlig. Det er veldig viktig at alle låneleverandørene hos LoanScouter er til å stole på, og ikke jukser eller svindler kundene.

Derfor samarbeider vi kun med banker og låneleverandører som har en godkjent lisens fra finanstilsynet. På nettsiden vår kan man derfor kun finne godkjente og trygge låneleverandører opplistet. På den måten er du garantert å finne en sikker låneleverandør som passer til dine behov. Les med her for å få en oversikt over hvordan vi ellers vurderer låneleverandører.

Etter å ha godkjent legitimiteten til banken, analyserer og vurderer vi dem etter følgende kategorier:

  1. Kundeservice
  2. Pris
  3. Brukeropplevelse
  4. Innbetaling
  5. Fordeler

Disse kategoriene vurderes på en skala fra 1 til 5, hvor 1 stjerne er forferdelig, og 5 stjerner er fantastisk. Dette gjør det lettere for deg å sammenligne og deretter velge hvilken leverandør du skal ta opp lån hos.

Kundeservice

Kundeservice

Vi vurderer låneleverandørens kundeservice ved å undersøke hvilke anmeldelser de har fått på forskjellige plattformer og forumer. Vi mener at det er de eksterne anmeldelsene som er de mest relevante, fordi disse gir et større helhetsbilde av banken.

Ettersom vi gjør undersøkelser på forskjellige plattformer kan (og vil) poengsummen vår bli annerledes enn hva den er hos andre anmeldelsesnettsider. Siden en kundeanmeldelse ofte er basert på en dårlig opplevelse bruker vi også lang tid på å lese flere av anmeldelsene. Dette er for å få en dypere innsikt i hvor relevant anmeldelsen og den gitte poengsummen er. Vår vurdering av leverandørens kundeservice er derfor basert på vårt synspunkt og vår analyse av firmaet.

Pris

Pris

Vår vurdering av låneleverandørens pris er basert på den årlige prosentsatsen, renter og avgifter. Vi sammenligner prisene med andre banker og bestemmer poengsummen ut fra vår viten om låneprisene på markedet.

Brukeropplevelse

Brukeropplevelse

Brukeropplevelsen omhandler hvor enkel låneprosessen er, hvor enkel låneleverandørens app eller nettside er å bruke og generelt hvordan opplevelsen er for deg som bruker. Vi gjennomgår derfor forskjellige nettsider og apper for å finne ut av hvor enkelt det er å bruke disse, om informasjonen også er enkel å motta. Vi ser også etter om det er noen form for spesielle funksjoner som gjør opplevelsen enda bedre.

Innbetaling

Innbetaling

Innbetalingen dreier seg om hvor rask låneleverandørens innbetaling er, sammenlignet med andre låneleverandører.

Vi tar en grundig titt på hvor lang responstid det er når du søker om lånet, samt hvor lang tid det tar før den forespurte betalingen er på kontoen din.

Fordeler

Fordeler

Noen låneleverandører gir tilbud og fordeler, som for eksempel at du får den første måneden uten renter, ingen avgifter ved kombinasjon av flere lån, eller at du kan betale tilbake hele beløpet uten avgifter.

Det er forskjellig fra låneleverandør til låneleverandør hvilke tilbud de har eller hvordan det vil påvirke deg som kunde. Vi gjennomgår derfor både alle tilbudene og hvordan disse vil ha en innvirkning på din beslutning.

Poengsummen vi gir er derfor basert på hvor mange fordeler låneleverandøren tilbyr og hvor gode disse er.

Andreas Linde
Skrevet av
LoanScouter > Om oss > Hvordan vurderer og rangerer vi låneleverandører?

Siste nytt